geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.ro
Caldarea Grohotisului (Fagaras)

Comentarii

Adauga un comentariu

Boghez Dinu - 01.04.2008

Locul face parte din cele aproape necunoscute si in orice caz foarte rar vizitate, dar in niciun caz de neglijat. Va asigur ca dupa ce veti ajunge acolo, unde unicitatea peisajului si viata pastorala apropiata parca, celei ,,preistorice", va indeamna sa mai veniti odata !.
Cel mai interesant traseu, incepe din Ciineni, pe valea Boiei Mari. Exceptionala in sine si inca nealterata de multimea caselor de vacanta. Din drumul spre Boisoara, dupa 6km la stinga pe drum forestier. Dupa 2km minastirea Adormirea maicii Domnului si primul lac de acumulare. Apoi al doilea si al treilea. Dupa 8km de la ramificatie, se ajunge la confluenta Boiei Mari cu cea Mica. Aici cabana turistica confortabila-apa curenta si incalzire centrala si preturi modice.Alti 7km pina la casa Neamtului, de vinatoare dar accesibila daca gasimm padurarul la ea si 500m mai sus, ramificatia drumului de pe valea Daescu. Circa 2-2,5 km pina la capatul vaii si al unei exploatari forestiere.Izvor de luat in seama. Direct prin padure poteca clara, printre brazi. La timp potrivit numerosi galbiori.Cind ajungem la fag poteca la dreapta si in serpentine, pe linga 2 locuri noroioase-scaldatori ale mistretilor. Ajungem la limita unui vechi drum de exploatare cu iarba mare pina la briu. Apoi prin padurea de brad, pe urmele oilor ce urca la stina din Daescu. Se poate inopta. La gol alpin catre vf. Fata Sfintului Ilie-2007m.Pe versant estic drumul catre Perisani. In fata, virfurile Negoiului si Caltun-Lespezi. Se coboara la stinga in Saua Mizgavului. Pe muchie in sus drumul catre vf. Boia Mare-2431m- apoi Ciortea pina in Saua Girbovei. La singa, pe sub Vf-urile Petriceaua, Mizgavu si Boia Mare, drum catre Caldarea Grohotisului. Se intilnesc 2 bordeie bune la vreme rea.Se traverseaza 2 viroage cu apa, se coboara prin spatele unei muchii, catre bordeiul din piriul Grohotisului. Vizuini si strigate de marmota. In vale peste apa piriului, apoi peste piriul Boiei, tumultos si la ape mari greu de trecut. Se ajunge la alt bordei, posibil loc de adapost. Drumuri catre creasta vestica, cea a Pietrii Taiate: fie urcam pe firul apei Boiei, ultima traversata, pe mal drept geografic, pina intilnim poteca ciobaneasca ce face o singura serpentina si ajunge in creasta, fie urcam drept in sus, in aval de bordei si ajungem tot in creasta. Continuari:
-pe plaiul Pietrii Taiate pe muchia sudica pina la apa Boiei Mari-3-3 1/2ore,
-in sus catre Saua Galbena cu posibilitati de a ajunge in Caldarea Budislavului si in drumul de creasta marcat cu dunga rosie, fie de a urma poteca de pe muchia Vemesoaiei si Cabana din valea Boiei Mari.
Drum bun, locurile sunt rar vizitate si prezinta locuri cu adevarat exceptionale !.


[1]OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii