geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.ro
Caldarea Budislavului (Fagaras)

Comentarii

Adauga un comentariu

Boghez Dinu - 01.04.2008

Caldarea Budislavului si cea a Avrigului sunt vecine, doar creasta muntelui le despart. Oina si altitudinea celor 2 lacuri este identica, 2040m.Doar marimea celor 2 iezere este deosebita. Cel al Budislavului, fiind mai mica. Dar frumusetea caldarilor, va asigur, este deopotriva. Daca Avrigul este margimit de peretele impresionant al Ciortei, Budislavul este marginit de coasta alpina a Grohotisului si de cea a celorlalte virfuri ale Ciortei, pina la care se preling pina catre vale, limbi uriase de grohotis.Chiar linga lac se afla un bordei ciobanesc, folosibil in extra sezon pastoral si in apropierea lui o pestera nu prea mare. Un izvor puternic, unul din emisarii lacului, este sursa de apa a oierilor. Caldarea este unul din locurile indragite de marmote, al carui strigat il auzi mai mereu.Si de multe ori le vezi alergind speriate.Modalitati de patrundere in ncaldare.
-coborind din creasta pe poteci ciobanesti,
-venind dinspre sud, dupa ce ai strabatut muchia Vemesoaiei, urcind din valea Boiei Mari sau Mici, dupa ce ai trecut pe la cabana turistica de la confluenta celor 2 riuri;dupa ce ai trecut de vf, Olanu, cele ale Vemesoaiei si Galbena, ajungi in saua cu acelasi nume; gasesti sub sa o ,,fintinita", protejata de o lespede; te abati spre nord, urcind pe sub vf. Piatra Taiata pe versant vestic-daca urci in saua din dreapta, ai o minunata priveliste catre Capul Gemenilo si vf. Boia Mare. Incep sa se infiripe hatase ciobanesti, care pe nesimtite coboara spre valea Budislavuli; apare o stinca proeminenta, catre care ne indreptam; de aici incolo poteca capata contururi clare; spre toamna pe aici afinele si merisorul acopera pantele muntelui; traversam doua suvoaie de apa ce vin din inaltul muntelui; de 2 ori ne inaltam in strungi inalte; apoi poteca coboara spre vale, dupa care pe albia secata a apei Budislavului, incepem sa urcam pina pe malul lacului; pe lespedea mare de pe malul lui, ne odihnim, admirind locurile inconjuratoare. Pe timp senin, frumusetea este neobisanuita. Accesul peste muchia Vemesoaiei si coborirea la lac, pe ceata reprezinta o problema de orientare deosebita sichiar nerecomandabila.
Timpi de mers: de la cabana amitita pina in creasta, pe valea Boiei Mici, cica 2-3ore; se poate inopta in cort in prejma vreuneia din stinele de la Rebegel, Proptap sau Izvorul Iepii; din saua Rebegel pina la stina din Izvorul Iepii circa 1 ora; de aici pina in Saua Galbena, 4 ore;din Sa pina la lac2-3 ore. Cortul este un accesoriu obligatoriu. Strbaterea unor locuri aproape necercetate si frumusetea acestora, va asigur, merita tot efortul !


[1]OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii