geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roGeoturism.ro este un portal pentru geoturism, ghid al obiectivelor turistice cu caracter geologic si geomorfologic. Baza de date este in continua dezvoltare, cuprinzind inclusiv descrieri, fotografii sau schite. Acest proiect a fost dezvoltat cu scopul de a promova obiectivele si activitatile legate de geoturism.

Geoturismul este un domeniu multidiciplinar. Este, in general, o forma de turism care sustine si evidentiaza caracterul geografic al zonelor ce sint vizitate, implicind mediul natural, cultura, istoria, obiceiurile si prosperitatea locuitorilor locali. Sint evidentiate toate acele atribute care fac ca un loc sa fie vizitat, care sint reprezentative pentru o anumita zona si o face sa se deosebeasca de celelalte. Sint incluse astfel: flora, fauna, structurile istorice, siteurile arheologice, peisajele deosebite, arhitectura, muzica traditionala, bucataria si mestesugurile traditionale, dansurile locale si altele. Se dezvolta astfel afaceri locale orientate catre vizitatori, in care rezidentii descopera modul in care propriile mosteniri pot fi interesante pentru turisti. Pe de alta parte prin excursiile deosebite realizate, turistii capata noi experiente, pe care le transmit prietenilor, realizind astfel o continuitate a cererii pentru o anumita zona.

Geoturismul este o forma a turismului de mediu natural si cultural, care se poate dezvolta in zone cu monumente geologice importante, exploatate in scopul de a atrage vizitatori cu interese speciale. Romania detine rezerve naturale, monumente geologice, numite Geotopi. Geotopii sint locuri care aduc elemente despre istoria geologica a fiecarei zone, de exemplu: aparatele vulcanice, pesterile, cheile, zonele fosilifere, zone de rift, formatiuni geologice, mine vechi, s.a. Astfel de zone au o valoare estetica si stiintifica si pot deveni zone cu important interes turistic.
Geoturism.ro contine obiective turistice care pun in evidenta specificul local al unei regiuni. Acestea definesc calitatea geoturistica care reuseste sa atraga turisti dornici sa cunoasca noi lucruri. Pe langa obiectivele cu caracter natural sunt prezente si obiective istorice, religioase, culturale, lacuri, muzee, dar si oferte turistice ale operatorilor din turism.

"Natura este cel mai desavirsit maestru ce de nenumarate secole lucreaza pentru a imbraca pamintul cu formele cele mai artistice, a-l infrumuseta cu ornamente neinchipuite, taind monumente nepieritoare."
Geolog Gheorghe Munteanu-Murgoci


OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii