geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roMuzeul de geologie al Romaniei

Muzeul National de Geologie este unic prin conceptia sa. Cuprinde intr-o succesiune logica toate ramurile stiintelor geonomice, de la formarea planetelor, a mineralelor, a rocilor, a zacamintelor de substante minerale utile, la tectonica globala, la evolutia vietii pe Pamant si aparitia omului si a interactiunii sale cu Terra. In splendidele sali ale acestui Palat al stiintelor Geologice, pentru publicul avid de cunoastere sunt prezentate, ca intr-un tratat de geologie, rezultatele cercetarilor generatiilor de geologi romani ce au condus la cunoasterea evolutiei geologice, in mod special a teritoriului tarii.
Cladirea adaposteste in cele 22 de sali special amenajate pentru vizitare, un impresionant patrimoniu cultural-stiintific reprezentat prin remarcabile colectii mineralogice, petrografice si paleontologice, recunoscute pe plan international, accesibile specialistilor interesati.
Muzeul National de Geologie este structurat astfel incat, pe o suprafata de expunere de cca 2.300 mp, sa cuprinda in cadrul celor 14 expozitii de baza, toate ramurile stiintelor geologice, iar exponatele sale sa poata exemplifica domeniile respective: mineralogie, petrografie si zacamintele minerale, reprezentate in colectiile stiintifice prin cca. 45.000 de esantioane, dintre care 6.000 au fost selectate pentru salile de expunere deschise publicului, paleozoologie si paleobotanica, cu cca 25.000 de esantioane in colectiile stiintifice, dintre care 1.730 expuse in muzeu, atat in salile de sistematica, cat si in cele de geologie istorica, geologie stratigrafica si geologia Romaniei.
Dintre exponatele de o inestimabila valoare, care au fost deja clasate sau se afla in curs de clasare (conform 'Legii patrimoniului national mobil', nr. 182/2000) in categoria Tezaur din cadrul Patrimoniului National Mobil, mentionam mineralele descrise pentru prima data in lume pe teritoriul Romaniei, o parte din esantioane reprezentand 'flori de mina', altele, minerale rare din Romania si din lume, ca si cele cateva sute de specii paleontologice (holotipi) descrise pentru prima data in lume pe teritoriul Romaniei.
Colectiile Muzeului National de Geologie detin atat exemplare ale celor mai vechi roci (1,9 miliarde de ani) sau purtand cele mai vechi urme de viata (600 milioane de ani) din subsolul tarii, cat si cea mai completa colectie de roci si fosile din Romania.
Popularizarea colectiilor stiintifice detinute de Muzeul National de Geologie si a activitatii de cercetare desfasurate de personalul stiintific s-a realizat prin organizarea si derularea de programe destinate publicului larg, prin participarea la evenimente europene si prin desfasurarea de activitati educationale.

Data adaugarii:15.10.2012|Foto:Geoturism.ro|Afisari:1930

  
  
 

ComentariiIntroduceti comentariul dumneavoastra.

Nume *
Prenume *
Comentariul dumneavoastra *
Introduceti codul de validare 8785 *


OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii