geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roPestera ursilor album

Pestera Ursilor este unul dintre principalele obiective turistice ale Muntilor Apuseni, ea aflindu-se in judetul Bihor, in imediata apropiere a localitatii Chiscau, comuna Pietroasa, la o altitudine de 482 m, in vestul Muntilor Bihor.
Se remarca prin diversitatea  formatiunilor de stalactite si stalagmite, ca si prin cantitatea impresionanta de urme si fosile ale ursului de caverna - Ursus Spelaeus - care a disparut acum 15.000 de ani. Pe linga acesta au mai fost descoperite si fosile de capra neagra, ibex, leu si hiena de pestera. La intrarea in pestera se afla un pavilion, compus dintr-o sala de asteptare, casa de bilete, un bar, un mic muzeu speologic si un stand cu suveniruri si obiecte artizanale specifice zonei. Cu o lungime de peste 1.500 m, pestera se compune din galerii aflate pe doua nivele: prima galerie, cea superioara, in lungime de 488 de metri poate fi vizitata de turisti, iar cea de-a doua, lunga de 521 m este rezervata cercetarilor stiintifice.
  • Galeria superioara, disponibila vizitarii, este compusa din 3 galerii si 4 sali:
  • Galeria Ursilor (sau Galeria Oaselor),
  • Galeria Emil Racovita,
  • Galeria Luminarilor
  • Sala Luminarilor,
  • Sala Spaghetelor,
  • Sala Emil Racovita,
  • Sala Oaselor.
Numele pesterii se datoreaza fosilelor de urs de caverna (Ursus spelaeus) . Pestera constituia un loc adapost pentru animale, acum aproximativ 15.000 de ani. Intr-o anumita perioada intrarea in pestera a fost blocata, probabil datorita caderii unei stinci si peste 140 de ursi au ramas blocati inauntru, fara posibilitatea de a mai parasi pestera.
Pestera a fost inchisa pina pe 17 septembrie 1975, cind golul subteran a fost deschis artificial prin dinamitarea portiunii de la intrare, in timpul lucrarilor de exploatare a calcarului (marmura). in putul deschis a coborit pentru prima data, minerul Traian Curta din localitatea Chiscau. Acesta a parcurs galeria de acces pina la Sala Mare.
Se poate ajunge la pestera cu trenul, pe linia ferata Oradea - Vascau, pina la statia Beius sau Sudrigiu, iar de acolo cu mijloacele de transport in comun; cu masina accesul este posibil pe DN 76 Oradea - Deva + DJ 763 Chiscau (14 km).
Linia ferata Oradea - Vascau nu este functionala de mai multi ani.Accesul se face numai auto. Se poate ajunge la Sudrigiu pe DN 76 Oradea - Deva. De la Oradea sunt autobuze pana la Pietroasa. Se coboara la intersectia de dupa comuna Buntesti si se urmeaza drumul din dreapta(DJ-763, 16km sosea asfaltata). Din Beius sunt autobuze pana in Chiscau.
La intrarea in Pestera Ursilor s-a construit un frumos pavilion cu trei etaje, cuprizand casa de bilete, sala de asteptare, un muzeu speologic si ghiseu cu obiecte artizanale, carti.

Data adaugarii:02.02.2012|Foto:Florin Conteanu|Afisari:1555

  
  
  
  

ComentariiIntroduceti comentariul dumneavoastra.

Nume *
Prenume *
Comentariul dumneavoastra *
Introduceti codul de validare 7110 *


OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii