geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roParcul National Bucegi
Parcul National Bucegi

'Cetatea de piatra' a Bucegilor constituie un masiv rigid si semet, atractiv si impunator care imbina in mod armonios cele mai variate aspecte ale diversitatii biologice si geografice pe o suprafata relativ restransa. Imaginea Parcului este data de sigla Regiei Nationale a Padurilor-ROMSILVA si de sigla Parcului care reprezinta 2 Monumente naturale foarte importante: babele si Sfinxul, precum si un animal ocrotit de lege -'Capra Neagra' .
Parcul Natural Bucegi este subunitate a Directiei Silvice Targoviste, jumatate din suprafata totala a Parcului ( 32.6663 ha ) se afla pe teritoriul Judetului Dambovita, cealalta jumatate impartindu-se aproximativ egal in Judetele Prahova si Brasov.
LOCALIZARE-Masivul Bucegi se intinde intre Valea Prahovei la Est si Valea Ialomitei la Vest. Este format in principal din conglomerate calcaroase, gresii si are marginile din Est, Nord si Vest cu abrupturi de peste 1000 m care delimiteaza platouri netede, intinse: 'Podul Bucegilor - cu altitudini de 1800 - 2000 m si varfuri de peste 2000 m(varful Omu 2505m)'.
ISTORIC- Zona muntilor Bucegi, despre care exista referiri inca din secolul XV, a fost propusa pentru protejare in anul 1936, datorita peisajelor inegalabile si a diversitatii speciilor de plante si animale specifice acestui masiv. Cu toate acestea s-a reluat aceasta propunere abia in 1990, cand s-a concretizat prin ordinul ministrului nr. 7/1990, fiind oficializat alaturi de alte arii protejate ale Romaniei, prin legea 5/2000, completata cu H.G. 230/2003.
GEOLOGIE-Parcul Natural Bucegi cuprinde doua entitati structurale majore si anume: - panza getica a carpatilor Meridionali spre Vest. -zona flisului Carpatilor Orientali la Est. Zona de contact a celor doua structuri este ascunsa sub aria conglomeratelor de Bucegi
HIDROLOGIE-Bucegiul este strabatut de raul Ialomita cu izvoarele sub Varful Omu care a creat de-a lungul cursului numeroase chei ( Cheile Ursilor, Cheile Tatarului, Cheile Orzei, Cheile Zanoagei ). Pe cursul superior inainte de Cheile Zanoagei s-a realizat lacul de acumulare Bolboci, iar in spatele barajului de la Cheile Orzei, lacul Scopoasa.
PESTERI-Prin actiunea apei de infiltrare a luat nastere prin dizolvarea calcarului numeroase pesteri: Pestera Ialomitei, Pestera Ratei, Pestera Ursilor, din care cea mai cunoscuta atat din punct de vedere al turismului cat si ca atestare documentara ( inca din 1509 ) este Pestera Ialomitei care este deschisa si pentru vizitare.
FLORA-In Parcul Natural Bucegi sunt peste 3500 de specii de plante cunoscute dintre care multe ocrotite de lege cum ar fi: - Taxus Bcata ( Tisa ) - Pinus Mugo ( Jneapanul ) - Leontopodium Alpinum ( Floare de colt)
FAUNA-Fauna in Parcul Natural Bucegi este foarte diversificata, cunoscandu-se aproximativ 3000 de specii de animale din care cele mai importante: - Amfibieni: 8 specii - Reptile: 5 specii - Pasari: 139 specii - Mamifere: 45 specii Dintre speciile ocrotite de lege cele mai cunoscute sunt: - Tetrao Urogalus ( Cocosul de munte ) - Corvux Corax ( Corb) - Rupicapra Rupicapra ( Capra Neagra ) - Ursus Arctos ( Ursul Brun )
REZERVATII NATURALE-Rezervatiile Naturale din Parcul Natural Bucegi, in numar de 14 sunt zonele care necesita un grad mai mare de protectie datorita plantelor, arborilor, formatiunilor calcaroase ce s-au dezvoltat in acele locuri. Acestea ocupa cca 12770 ha adica aproximativ 35% din suprafata Parcului. Cele mai cunoscute Rezervatii sunt:
- Piatra Arsa
- Abruptul Prahovean
- Cheile Tatarului
MONUMENTE ALE NATURII-Pentru a pastra in permanenta caracteristicile specifice naturale remarcabile datorita semnificatiei lor naturale, calitatii unice sau reprezentative s-au infiintat conform Legii 5/ 2000 39 de Monumente ale Naturii: Cele mai cunoscute ar fi:
- Babele
- Sfinxul
- Coltii Morarului
- Pestera Ialomitei
OBIECTIVELE PARCULUI NATURAL BUCEGI-Protectia peisajului terestru si acvatic a habitatelor, ecosistemelor si speciilor de plante si animale din Parc.
- Reglementarea si monitorizarea activitatilor traditionale de valorificare a resurselor naturale astfel incat sa nu fie deteriorat peisajul sau habitatele terestre si acvatice.
- Promovarea unui turism ecologic si durabil adecvat ca timp si intensitate calitatilor esentiale ale zonei din punct de vedere al protectiei mediului.
- Implementarea in actiuni de turism a valorilor arheologice, arhitectonice, etnografice, folclorice, traditionale din zona.
- Sprijinirea stilului de viata si activitatilor economice traditionale care sunt in armonie cu natura.
- Stimularea Comunitatilor locale prin facilitati pentru aprovizionarea cu lemne, produse accesorii ale padurii sau prestari de servicii.
- Constientizarea si educarea publicului si a factorilor interesati pentru intelegerea importantei protectiei peisajului terestru si mentinerea interactiunii armonioase a naturii cu practicile traditionale in domeniul social si economic.
- Identificarea zonelor unde este nevoie de un inalt nivel de protectie pentru conservarea diversitatii biologice si protejarea peisajelor. Facilitarea cercetarilor stiintifice cu respectarea reglementarilor legale.
ACCESUL IN PARC 14 puncte de acces principale din care 2 destinate transportului pe cablu. Pe langa aceste puncte de intrare exista posibilitatea accesului in zona de la baza masivului si pe drumurile auto-forestiere. TRASEE TURISTICE
34 de trasee turistice marcate
traseele turistice de pe vaile Rezervatiei Abruptul Prahovean sunt extrem de periculoase ( Valea Caraiman, Valea Cerbului, Valea Morarului, etc )
SEDIUL ADMINISTRATIEI PARCULUI NATURAL BUCEGI Comuna Moroieni, Str. Principala, Nr 71, Jud. Dambovita Tel : 0245/ 772640 Fax : 0245/ 772637
APMPH PloiestiOFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii