geoturism.ro
Obiective naturale: cascade Obiective naturale: chei Obiective naturale: lacuri Obiective culturale Rezervatii naturale Obiective istorice Oferte turistice Obiective religioase


OBIECTIVE TURISTICE

 Adaugare obiectiv turistic PROPUNE UN OBIECTIV TURISTIC (FOTO SI TEXT)

 Adaugare obiectiv turistic SAU TRIMITE FOTO SI TEXT PE MAIL contact@geoturism.ro
 Cauta obiectiv turistic

 
ALTE LINK-URIGazduit de Host-Age.roParcul National Retezat
Parcul National Retezat

Parcul National Retezat are o suprafata de 20000 ha, dar este aflat intr-o continua extindere. Poate fi accesat prin Gura Zlata (E79-DN68), Gura Apei (DN68), Riusor (DJ), Cirnic (E79 - DJ), Stina din Riu si Baleia (E79 - DJ - DF), Buta (DN66A),Cimpusel (DF). Cu trenul pina la statiile Subcetate, Ohaba de sub Piatra, Pui, Lupeni.
Masivul Retezat are un peisaj specific, salbatic, datorat constitutiei geologice dar si reliefului glaciar format in cuaternar. Aspectele originale, numarul mare de virfuri peste 2000 m, circurile glaciare numeroase, lacurile glaciare, au creat o reputatie peisagistica deosebita. La acestea se adauga etajele de vegetatie diverse.
Cel mai inalt virf, Virful Peleaga (2509 m), este insotit de alte peste 20 de virfuri cu mai mult de 2000 m inaltime.Peste cota 2000 m, din timpul glaciatiunii din Wurm, se gasesc mari circuri glaciare si morene care tradeaza urmele unor mari ghetari. Din cele 82 de lacuri Lacul Bucura este cel mai mare din Carpati, pe linga alte lacuri deosebite, Zanoaga, Taul Negru, Gemenele, etc.
O suprafata de 1800 ha (zona lacului Gemenele - Taul Negru - Valea Dobrun) este declarata rezervatie stiintifica, unde accesul turistilor este permis numai cu autorizatie eliberata de Academia Romana. Accesul turistilor este permis in zona tampon, doar pe anumite trasee.
Constitutia geologica este determinata de grupe de roci ce apartin Autohtonului Danubian (roci metamorfice, roci magmatice si roci sedimentare).
Sisturile cristaline prehercinice sint reprezentate de Seria de Lainici - Paius in facies amfibolitic (seria amfibolitelor de Maru) - ortoamfibolite cu almandin, gnaise amfibolitice, paragnaise cu biotit, calcare cristaline si seria de Vilcan, terigena- sisturi cuartitice cu biotit sau clorit, muscovite, albit, roci vulcanogene.
Sisturile cristaline hercinice sint reprezentate prin Seria de Tulisa, o serie terigena, slab metamorfozata, cu schimbari laterale de facies (seria de Valea Izvoru, seria de Tusu si seria de Girbova)
Rocile magmatice (granodiorite) sint roci concordante cu rocile metamorfice, constituite in principal de 2 corpuri:Retezat si Buta.
In zona sudica apar si roci sedimentare, calcare recifale jurasic superioare - cretacic inferioare, care au generat fenomene carstice (pesteri, doline, avene, lapiezuri).OFERTE TURISTICE

Adaugare unitate turism INSCRIERE GRATUITA PENSIUNE, HOTEL, VILA
Intrare in sistem admin oferte Actualizare oferte
Oferte turistice pe localitati Oferte turistice pe localitati

Recomandari Geoturism.ro
Cazanele Dunarii - www. danuviatravel.roCazanele Dunarii - www. danuviatravel.ro, BAILE HERCULANE,
COMPLEXUL  GEOLOGIC  RACOS - www. danuviatravel.roCOMPLEXUL GEOLOGIC RACOS - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
VALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.roVALCEA TURISTICA - www. danuviatravel.ro, BUCURESTI,
Complexul Cheile ButiiComplexul Cheile Butii, Campul lui Neag, 3 stele
TRANSALPINA SI TRANS FAGARASANTRANSALPINA SI TRANS FAGARASAN, RANCA,
Pensiunea NicolaPensiunea Nicola, RUCAR, 2 stele
Hotel SlanicHotel Slanic, SLANIC PRAHOVA, 3 stele


PUBLICITATE

Plictisit?
Exploreaza lumea subterana
www.speologie.ro

Parteneri

Contact Contact Link-uri
Copyright © 2002 - 2012 Geoturism.ro- Termeni si conditii